qoop.nl - de grootste veilingsite voor verzamelaars

 
Ga naar artikel
Uitgebreid Zoeken
klik en registreer je
Qoop.nl, de grootste veilingsite voor verzamelaars  15 Nov 2019 09:51 uur
Inloggen
INLOGGEN
Wachtwoord kwijt?
WACHTWOORD KWIJT?
Inschrijven
SCHRIJF JE IN
 

alle PowerSellers
alle Rubrieken
alle qoopShops
 
 

Ouderkerk aan den IJssel Ds. Woelderink 1941. (13131000)

Afbeelding #2


Mail een vriend:
STARTPRIJS:EURO 7.50 bied op dit artikel
Geen gereserveerde prijs
qoopNu! PRIJS:EURO 8.50 qoopNu! (direct kopen)
BIEDINGEN:0
AANTAL:1
LOCATIE:KLAZIENAVEEN, 7891DD, Nederland
START DATUM:20 Oct 18:20
EIND DATUM:17 Nov 17:20
TIJD OVER:
dagen uren min secs
Verkoper VERKOPER:
Stel deze gebruiker een vraag Jord (4190) Bekijk veilingen van deze gebruiker Bekijk reacties op deze gebruiker Bekijk de qoopShop van deze gebruiker Bekijk de qoop CV van deze gebruiker Powerseller!

Klik voor alle veilingen van deze gebruiker
Hooste bieder HOOGSTE
BIEDER:
nog niet geboden.
Lees de koop tips


GETOOND:2 keer
DELEN:
 
Beschrijving Ouderkerk aan den IJssel Ds. Woelderink 1941.
Boekwerkje: De onveranderlijkheid van Gods beloften. Prediking over Romeinen 9:33b door Ds. J.G. Woelderink te Ouderkerk a.d. IJssel
Gehouden op 7 december 1941 nadat op 20 november drie zijner kinderen bij een autobusongeluk uit het leven waren weggerukt.
18 bladzijden.

Woelderink bezocht het Stedelijk Gymnasium te Zwolle[1] en studeerde theologie in Utrecht.[2] Hij was daarna tussen 1909 en 1950 predikant van de hervormde gemeenten Ottoland, Mijdrecht, Randwijk, Hoornaar, Vreeswijk, Ouderkerk aan den IJssel en Zijderveld.

In het beperkte geografische gebied in de provincies Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland waarin hij diende, nu gezien als deel van de Bijbelgordel, werd Woelderink in de pastorale praktijk geconfronteerd met een cultuur van bevindelijke, theologische subjectiviteit die resulteerde in heilsonzekerheid, gepaard aan een dominant, fatalistisch verstaan van de predestinatie. Zijn oeuvre en levensgang kan worden gezien als reactief [3] en correctief, gericht op het funderen van geloofszekerheid op de vastheid van het Goddelijk initiatief in het genadeverbond en op waarachtige, objectieve beloften in de openbaring hiervan in de Bijbel. Dit streven bracht hem in conflict met een deel van zijn eigen achterban, onder wie Hugo Visscher, medeoprichter van de Gereformeerde Bond binnen de Nederlandse Hervormde Kerk, en met predikanten in andere kerkgenootschappen, onder wie Gerrit Hendrik Kersten, voorman van de Gereformeerde Gemeenten. Latere kritiek op de zijns inziens te equivalente status van verkiezing en verwerping in de Dordtse Leerregels vervreemdde hem verder van de bevindelijk-theologische stroom in zijn kerkgenootschap.[4]

Woelderinks eigen overtuiging inzake het karakter van het genadeverbond werd beproefd toen hij in de winter van 1941 in een busongeluk drie zoons verloor en in zijn gemeente in Ouderkerk aan den IJssel aan andere getroffen gezinnen pastorale zorg moest verlenen.[5]

De Universiteit Utrecht eerde hem met een eredoctoraat in 1951.

Zijn erfenis en theologisch accent wordt met negatieve connotatie door zijn critici nog steeds aangeduid als 'woelderinkiaans'[6], waarvan het complementaire begrip 'kievitiaans' is (naar zijn bestrijder Izašk Kievit, 1887-1954).

Staat van dit object: nvt
Koper betaalt verzendkosten
 
Neem contact op met de verkoper als je vragen hebt over dit artikel

Om in contact te komen met de verkoper, klik je op de naam. Hiervoor moet je ingelogd zijn of er wordt gevraagd in te loggen.

Nog niet ingeschreven bij qoop.nl? schrijf je gratis in.

 

Bieden op Ouderkerk aan den IJssel Ds. Woelderink 1941.
Bieden startte op:
EURO 7.50
Huidige prijs:
nog niet geboden
Minimaal bod:
EURO 7.50
Om een bod te kunnen doen moet je ingeschreven zijn bij qoop.nl.
Daarna kun je hieronder het bedrag invullen wat je wilt bieden. Nadat je op 'bekijk bod' hebt geklikt moet je je gebruikersnaam en wachtwoord ingeven.

Op dit moment is het minimale bod dat je uit kunt brengen EURO 7.50.

Je bod is een contract
Plaats alleen een bod als je het artikel serieus wilt kopen. Als je de veiling wint ben je verplicht het artikel bij de verkoper te kopen! Zie hiervoor ook onze Algemene Voorwaarden.

Dit is een veiling bij opbod
Deze veiling heeft een 'normaal' verloop. Bieders moeten in ieder geval het minimale bod bieden. Het hoogst uitgebrachte bod dat het eerst geboden is geldt als winnend bod, mits de gereserveerde prijs is geboden.

Direct kopen voor de qoopNu! prijs:
Wanneer er op kavels een qoopNu! klikoptie te vinden is, kun je het artikel direct kopen. Je betaalt dan de door de verkoper vooraf bepaalde qoopNu! prijs. Als je hier gebruik van maakt hoef je de veilingperiode niet langer af te wachten. Je bent direct eigenaar van het artikel. Klik hier voor meer informatie.

Bied efficiënt met Proxy-bieden:
Geef meteen je maximale bod in. Je maximale bod blijft geheim en dat is niet meteen het bedrag dat je moet betalen. De veiling zal zelf voor jou bieden tot het moment dat jouw maximale bod bereikt is.
Kies je maximale bod zorgvuldig, je kunt het later niet meer verminderen!

 
Bieden op de veiling Ik bied EURO
qoopNu! qoopNu! EURO
BELANGRIJK: Typ alleen cijfers in en gebruik voor de decimaal een punt '.' als dat nodig is.
Plaats geen valuta-tekens of duizenden-separator.
Goed voorbeeld: 25000.00
 

Biedoverzicht Ouderkerk aan den IJssel Ds. Woelderink 1941.
Er is op dit artikel (nog) niet geboden.
Wees de eerste en maak extra kans het artikel te kopen geef je maximale bod of koop het artikel direct met qoopNU (indien mogelijk).

Biedingen via de veiling zijn bindend (let op de eventuele gereserveerde prijs).

ansichtkaarten verzamelen, munten, boeken, postzegel verzameling kinderkaarten kopen verkopen