qoop.nl - de grootste veilingsite voor verzamelaars

 
Ga naar artikel
Uitgebreid Zoeken
klik en registreer je
Qoop.nl, de grootste veilingsite voor verzamelaars  25 Feb 2020 20:15 uur
Inloggen
INLOGGEN
Wachtwoord kwijt?
WACHTWOORD KWIJT?
Inschrijven
SCHRIJF JE IN
 

alle PowerSellers
alle Rubrieken
alle qoopShops
 
 

#Harms, W.Overijsselse Streekdrachten. Weerspiegel (9731707)

Afbeelding #3


Mail een vriend:
STARTPRIJS:EURO 42.50 bied op dit artikel
Geen gereserveerde prijs
qoopNu! PRIJS:EURO 42.50 qoopNu! (direct kopen)
BIEDINGEN:0
AANTAL:1
LOCATIE:OVERIJSSEL, K3pl1, Nederland
START DATUM:19 Feb 20:17
EIND DATUM:18 Mar 20:17
TIJD OVER:
dagen uren min secs
Verkoper VERKOPER:
Stel deze gebruiker een vraag JanP (2314) Bekijk veilingen van deze gebruiker Bekijk reacties op deze gebruiker Geen qoopShop van deze gebruiker Bekijk de qoop CV van deze gebruiker Powerseller!

Klik voor alle veilingen van deze gebruiker
Hooste bieder HOOGSTE
BIEDER:
nog niet geboden.
Lees de koop tips


GETOOND:3 keer
DELEN:
 
Beschrijving #Harms, W.Overijsselse Streekdrachten. Weerspiegel
Harms, Wielent. (Red. Truus Braaksma) Overijsselse streekdrachten. Weerspiegeling van voorbije mode. Kampen, IJsselakademie, 2008. Geb., gedec. karton, 4to., 336blz.,kleur en zw/w. Illustraties.met foto’s van Gerry Kleerebezem

Bijzonderheden : Verklarende woordenlijst kledingaccessoires en -materialen; literatuur, noten


Onder de gezamenlijke leiding van de Stichting IJsselacademie en TwentseWelle heeft auteur en streekdrachtenkenner Wielent Harms meer dan vijftien jaar lang gewerkt aan het manuscript van Overijsselse streekdrachten en de relatie daarvan met mode. Als resultaat ligt er nu een monumentaal boekwerk.
Het onderzoek van Harms naar de Overijsselse streekdrachten vanaf de 18de eeuw tot heden ging uit van een aantal kernvragen. Wat droeg men van de wieg tot het graf? Wat was de signaalfunctie van bepaalde kledingstukken en hoe paste het kleedgedrag in de sociale context? Zijn de streekdrachten in Overijssel altijd statisch gebleven, of kan er verandering en evolutie worden aangewezen? In geografisch opzicht ligt het zwaartepunt op Twente, de regio Kampen en op Staphorst, maar er zijn talrijke uitstapjes naar de rest van de provincie en naar de Noordoost-Veluwe, waar men eenzelfde kleedgedrag had als in de regio Kampen, maar waar de dracht veel langer stand hield.
De manier waarop de auteur zijn onderzoek heeft aangepakt, is bijzonder te noemen omdat er een unieke combinatie van bronnen voor is aangeboord. Niet alleen wisten Wielent Harms en Gerry Kleerebezem het weinige dat er in historische collecties aan kledingstukken en accessoires bewaard is gebleven op te sporen en op kleurenfoto vast te leggen, zij maakten ook gebruik van documentatiemateriaal zoals oude prenten, schilderijen en foto’s. Al dit materiaal vormde de basis voor het maken van reconstructies van oude drachten. Verder stelde Harms met behulp van vraaggesprekken allerlei gegevens op schrift die voorheen alleen door mondelinge overlevering in omloop waren.
Een schat aan informatie werd zo bijeengebracht, waarmee nu voor het eerst een provinciebreed overzicht kon worden samengesteld van historische streekdrachten, inclusief reconstructies van inmiddels verdwenen drachten. Het betoog van Harms wordt rijk geïllustreerd met veel foto’s van bewaard gebleven kledingstukken, kostuums en sieraden, en met historische opnames van mensen in dracht en tekeningen en schilderijen waarop streekdrachten voorkomen.
Overijsselse streekdrachten. Weerspiegeling van voorbije mode is een standaardwerk geworden, onmisbaar voor iedereen die de cultuur en de geschiedenis van het gewest Overijssel een warm hart toedraagt.


Staat: Nieuw in plasticfolie
Porto : Bijdrage € 2.50 (v.d. € 6.75)

Onderbieden heeft geen zin

Staat van dit object: nvt
Koper betaalt verzendkosten
 
Neem contact op met de verkoper als je vragen hebt over dit artikel

Om in contact te komen met de verkoper, klik je op de naam. Hiervoor moet je ingelogd zijn of er wordt gevraagd in te loggen.

Nog niet ingeschreven bij qoop.nl? schrijf je gratis in.

 

Bieden op #Harms, W.Overijsselse Streekdrachten. Weerspiegel
Bieden startte op:
EURO 42.50
Huidige prijs:
nog niet geboden
Minimaal bod:
EURO 42.50
Om een bod te kunnen doen moet je ingeschreven zijn bij qoop.nl.
Daarna kun je hieronder het bedrag invullen wat je wilt bieden. Nadat je op 'bekijk bod' hebt geklikt moet je je gebruikersnaam en wachtwoord ingeven.

Op dit moment is het minimale bod dat je uit kunt brengen EURO 42.50.

Je bod is een contract
Plaats alleen een bod als je het artikel serieus wilt kopen. Als je de veiling wint ben je verplicht het artikel bij de verkoper te kopen! Zie hiervoor ook onze Algemene Voorwaarden.

Dit is een veiling bij opbod
Deze veiling heeft een 'normaal' verloop. Bieders moeten in ieder geval het minimale bod bieden. Het hoogst uitgebrachte bod dat het eerst geboden is geldt als winnend bod, mits de gereserveerde prijs is geboden.

Direct kopen voor de qoopNu! prijs:
Wanneer er op kavels een qoopNu! klikoptie te vinden is, kun je het artikel direct kopen. Je betaalt dan de door de verkoper vooraf bepaalde qoopNu! prijs. Als je hier gebruik van maakt hoef je de veilingperiode niet langer af te wachten. Je bent direct eigenaar van het artikel. Klik hier voor meer informatie.

Bied efficiënt met Proxy-bieden:
Geef meteen je maximale bod in. Je maximale bod blijft geheim en dat is niet meteen het bedrag dat je moet betalen. De veiling zal zelf voor jou bieden tot het moment dat jouw maximale bod bereikt is.
Kies je maximale bod zorgvuldig, je kunt het later niet meer verminderen!

 
Bieden op de veiling Ik bied EURO
qoopNu! qoopNu! EURO
BELANGRIJK: Typ alleen cijfers in en gebruik voor de decimaal een punt '.' als dat nodig is.
Plaats geen valuta-tekens of duizenden-separator.
Goed voorbeeld: 25000.00
 

Biedoverzicht #Harms, W.Overijsselse Streekdrachten. Weerspiegel
Er is op dit artikel (nog) niet geboden.
Wees de eerste en maak extra kans het artikel te kopen geef je maximale bod of koop het artikel direct met qoopNU (indien mogelijk).

Biedingen via de veiling zijn bindend (let op de eventuele gereserveerde prijs).

ansichtkaarten verzamelen, munten, boeken, postzegel verzameling kinderkaarten kopen verkopen